Stipendiater

Stipendier utdelade på Jack Russellklubben

Vi har fått möjligheten att instifta två stipendier på 2000 kr vardera i samarbete med Agria. Det delas ut samband med vårt årsmöte i februari för året som gått. Alla kan vara med och nominera. Förslag skickas till kontaktastyrelsen@jackrussellklubben.se Motivera gärna er nominering. Styrelsen utser stipendiaterna.Jack Russellklubbens och Agrias stipendie tilldelas någon som på ett föredömligt sätt gjort en insats för rasen under året som gått.


Någon som arbetat aktivt för rasens bästa, visat på rasens mångsidighet eller satt rasen på kartan inom ett område.


Klubben delar ut två stipendier (Finns en ungdom under 25 år blir det ett ungdomsstipendie)

2023

2022

2021

2021 års Agria stipendiat är Susanne Lothian med motiveringen:

 

Susanne har bidragit med att utanför styrelsen hjälpt till att ordna aktiviteter och engagerat sig samt deltagit i klubbens arrangemang på ett föredömligt sätt under flera år. Till vardags jobbar hon, har hästar, bygger hus, har sambo och hundar men har ändå alltid tid till alla hon möter i sin närhet att bidra med ett leende och är en JR solstråle som alltid finns till hands när som någon eller klubben behöver henne


2021 års Agria Stipendiat är Eva Lindström Fd Stenlund med motiveringen:


Eva en nästan alltid "geting" klädd profil i norr. Hon är en aktiv ambassadör för JRK i norr som visat sina hundar på utställning, deltagit i Rallylydnad och Nosework i Sverige, Norge och Finland och genom sitt engagemang har hon satt rasen på kartan i norr. "Geting"kläderna tar hon på sig när detv är match eller när hon speakar för Skellefteå AIK. Hon är även en salt lakrits älskare och har hunnit med att bli farmor igen 2021


2020 utsågs ingen stipendiat Det blev inget årsmöte pga Coronarestriktionerna

2019

Agrias Stipendiat för 2019 är Elisabeth Strömberg med motiveringen: 


Elisabeth har röjt framgångar med flertalet olika hundar både i Sverige och runt om i världen. Elisabeth visar upp vår ras på ett föredömligt sätt genom att delta på små, stora, nationella och internationella hundutställningar med goda resultat.

Elisabeth är även vinnare av Jack Russellklubbens 10 i Topp utställning 2019


2018

Agrias stipendie 2018 har tilldelats Eva Rangwe och Chrisruns Edvin "Edvin" med motiveringen:


De har under flera år visat att de hör hemma i de högsta klasserna inom såväl lydnad, bruks som rallylydnad. Max, 100 poäng på Stockholmshundmässa i rallylydnadens mästarklass visade alla på plats, vilken liten samarbetsvillig ras, jack russell terrier är.
Till det kommer att de tävlat i agility och ytterligare agilitykarriär kan komma det närmaste året för Edvin med ny förare.
Mottot verkar vara, för en jack russell terrier är inget omöjligt.


Agrias Ungsdomsstipendiat 2018 är Sofia Andersson och Buskotten Cinnamon Bun, Cingo med motiveringen:
En ung tjej som tagit med familjens hund ut på tävlingsbanan. De startade med valpkurs för att fortsätta med att träna agility och lydnad. Nu har rallylydnad blivit den hundsport där de tagit steget ut på tävlingsbanan officiellt. Ett fint exempel på hur en jack russell terrier hänger med på allt som matte vill pröva på.

Agrias Ungdomsstipendiat för 2019 är Olivia Olsson med motivering: 


Olivia är 13 år och har endast visat hund i knappt två år. Hon har under 2019 haft fina framgångar som juniorhandler, men även visat hund i vanliga officiella klasser. Hon blev uttagen till Syd Skånska mästerskapen i juniorhandling där hon placerade sig som 4:a av 25 ekipage. Vi ser ljust på framtiden med så fina juniorer i ringarna med vår ras 

Stipendiat 1 2019
ungdomsstipendiat 2019

2017

Agrias stipendie 2017 har tilldelats

Torsten Wiltflod med följande motivering


Torsten är en ambassadör för rasen vart han än är världen över. Han är berest och gör god reklam för vår ras på caféer, restauranger och ute bland folkmassorna.


Han följs ständigt av sina hussar René och Jonas som tränar honom i allt från att hämta morgontidning till att hjälpa till att hänga tvätt. Torsten är ett lysande exempel på att en liten russell går att lära vad som helst.


Alla Torstens upptåg, resor, arbete mm finns att se på både film och foton på hans alldeles egen Facebook-sida som han lyckades skapa innan han ens flyttat från sina uppfödare. Han har många egna vänner på sin FB och vi är nog en och annan som undrat vad vi gör när vi gillar eller skriver med en hund 😃.


Torsten har med sina hussar skapat en hundgrupp där dom träffas alla hundägare i gamla stan. Han har setts som reklam på olika FB-sidor. Vi har alla kunnat läsa några av hans berättelser i vår rastidning Russell Nytt. Nyligen vann han en porträttmålning på FB. En värdig vardagsvinnare.


Agrias Ungdomsstipendie 2017 har tilldelats

Hanna Andersson &  Yax med följande motivering.


Hanna har med sin hund Yax visat på att det inte är hunden utan mattes intressen som sätter gränserna. De har visat framfötterna så väl på utställning som på tävlingsbanorna. Det har tränats rallylydnad, lydnad och bruks. Senaste grenarna om testats är Nosework och agility.


Yax har tränats och startat på viltspår De har varit med på varit med på grytläger för att testa på rasens jaktform och ursprungliga användningsområden.


Tillsammans har de hittat nya aktiviteter och visat på rasens mångsidighet


2016


Anna har med sin uppfödning på Vitsuddens Kennel visat på rasens mångsidighet. Hennes uppfödning har visats framgångsrikt på utställning men även visat framtassarna inom rasens ursprungliga användningsområde, grytjakten. Anna har också framgångsrikt meriterat inköpt avelsmaterial.


Anna sätter stort fokus på hundars mentalitet i allmänhet. Alla hennes avelshundar mentalbeskrivs innan avelsdebut och hon möjliggör för sina valpköpare att få sina hundar beskrivna.


Många hundar meriteras inom viltspår och används till praktiskt eftersök. Hundar från Vitsuddens kennel syns också på tävlingsbanorna i såväl agility, rallylydnad, freestyle, HTM som lydnad.Enya har med sin hund, Bastängens Sindy, ”Sydney” satt SKK-registrerad Jack Russell Terrier på agilitykartan. De har kvalat till SM fem år i rad och representerat Sverige internationellt. De krönte resan genom att knipa en 5:e plats på SM 2016. Sydney är också rasens första Nordiska Agilitychampion.


Enya har inte bara tävlat och rönt stora framgångar, hon har även visat att hon i alla lägen sätter sin hunds välbefinnande först.


Enya har också delat med sig av både tävlings- och träningsfilmer på sociala medier och visat vilken härlig ras det är att träna och arbeta med.