Domarpresentation


Jubileumsutställningen 2023

Domarpresentation

Jag heter Ingrid Saltzman och föder upp Jack Russell under mitt kennelprefix Saltisgården.

Jag förälskade mig i Jack Russells för drygt 25 år sedan, och det är en kärlek som bara fortsätter.

Jag och min man Henrik var med från starten, när SKK godkände rasen. Vi fick vara med och dra upp riktlinjer för rasklubben, som bildades 2003 och alltså firar 20-års jubileum i år.

Jag var med och tog fram det senaste domarkompendiet för rasen, och nu har jag blivit inbjuden att döma på klubbens jubileumsspecial. Det är ett hedersuppdrag som jag verkligen ser fram emot.

Jag hoppas att vi får till en riktig familjefest så som jag minns att de första årens specialer var.

Under åren har jag haft en del framgångar med mina hundar. 80 champions och 5 Världsvinnartitlar från olika länder har det blivit, och den häftigaste av dem alla var när min juniorhane Saltisgårdens Shakespeare dessutom blev BIR på världsutställningen på hemmaplan i Stockholm 2008.

Jag är mycket stolt innehavare av Terrierklubbens uppfödarmedalj, och har också fått bruksuppfödarpris från SKK för grytmeriterade hundar.

Jag arbetar med universitets och högskolerådets antagningsavdelning för både svenska och internationella studenter. Det tar ganska mycket tid.

Vi  kanske inte åker runt hela Europa och ställer ut längre som vi gjorde förr, men några utställningar per år brukar det bli.


Min passion för rasen och avel består.


Väl mött på jubileumsspecialen!